top of page

De opleiding tot particulier onderzoeker van rechercheschool Ben Zuidema of zoals het in de volksmond heet “privédetective”, is ontstaan uit de jarenlange carrière van Ben Zuidema als privédetective. Zijn ervaring en kennis dragen bij tot een praktijkgerichte opleiding die leidt tot het erkende diploma van particulier onderzoeker. Dat maakt het verschil met andere opleidingen. De realistische praktijkoefeningen bereiden u voor op de echte praktijk en maakt het leren eenvoudiger en leuker.

Persoonlijke begeleiding staat bij ons hoog in het vaandel. Onze studenten worden intensief begeleid door ervaren professionals uit het werkveld. Deze individuele aandacht zorgt er voor dat studenten hun volledige potentieel kunnen benutten en zich optimaal kunnen ontwikkelen als particulier onderzoekers.

Onze opleiding heeft een uitstekende reputatie in het vakgebied. Ook het succes van voormalige studenten draagt daaraan bij. 

Ben Zuidema heeft een uitgebreid netwerk in de particuliere onderzoekswereld en door onze netwerkdagen krijgen onze studenten de kans om kennis te maken met professionals uit het vakgebied.


Deze opleiding bestaat uit twee delen. Hierbij kunt u kiezen uit vijf verschillende pakketten. Deze zijn afhankelijk van uw keuze en achtergrond. De uitleg hiervan volgt bij de verschillende pakketten.

Deel I vindt klassikaal plaats en bestaat uit 8 lessen. In elke les wordt, naast theorie, uitgebreid aandacht besteed aan de praktijk. Tijdens de praktijkmiddagen gaat u daadwerkelijk de straat op met een ervaren rechercheur en doet u ervaring op.

In deel II worden er 10 casussen en rapportages behandeld, die u voorbereiden op het laatste examenonderdeel “Onderzoek en Rapportage”. In deze casussen worden thema’s en onderdelen behandeld die ervoor zorgen dat u goed voorbereidt op examen gaat. Dit deel II vindt plaats via e-learning, met kort voor het examen nog een contactmoment of terugkomdag. Niet voor niets scoren wij landelijk op dit onderdeel het hoogst.

De praktijklessen in deel I zijn nadrukkelijk toegevoegd om u ook de praktische kant van het vak van particulier onderzoeker aan te leren. Na afloop van deze opleiding bent u in staat om zelfstandig opdrachten uit te voeren.

Daarnaast bieden wij vervolgopleidingen aan die een goede aanvulling zijn op de basisopleiding tot particulier onderzoeker. Een aantal van deze opleidingen is alleen toegankelijk voor kandidaten die hun opleiding hebben genoten bij Ben Zuidema-rechercheschool.

Na een succesvolle afronding van uw opleiding wordt u begeleid bij het verkrijgen van uw vergunning voor het uitoefenen van uw eigen recherchebureau. Jaarlijks terugkerende netwerkdagen zorgen ervoor dat u op de hoogte blijft van belangrijke thema’s waarvoor wij steeds interessante vak gerelateerde personen uitnodigen om ons bij te praten. Daarnaast kunt u op deze dagen kennis maken met andere collega’s die hun opleiding hebben genoten bij Ben Zuidema-rechercheschool en  een aanvulling zijn op uw eigen expertise.

Het hebben van een netwerk en dit uitbreiden is belangrijk en daarom worden onze (oud)cursisten toegevoegd aan het netwerk van recherchebureau/rechercheschool Ben Zuidema zodat u landelijk de beschikking hebt over gekwalificeerde collega’s met ieder hun eigen expertise en ervaringen. Wij staan u graag - ook na het behalen van uw diploma - met raad en daad bij.

Wat mag u van ons verwachten?

Professioneel lesmateriaal.
Lunch tijdens lesdagen.
Praktijkdag. (Op deze dag wordt een opdracht in scène gezet met echte rechercheurs. Deze opdracht wordt klassikaal uitgevoerd).
Training en uitleg met behulp van proefexamens ter voorbereiding examen deel 1.
Ruim 800 oefenvragen ter voorbereiding op examen deel I.
10 casussen en rapportages ter voorbereiding op examen deel II.
Professionele begeleiding bij het aanvragen van een vergunning voor uw recherchebureau
Netwerkbijeenkomsten.
Korting op vervolg-opleidingen.
Ruime aandacht voor praktijkgerichte oefeningen
Kleine groepen van maximaal 8 personen
Afhankelijk van uw keuzepakket tussen de €960 en 2395 euro inclusief 21%BTW, lunch en lesmateriaal, exclusief examengeld SVPB.

Keuzepakketten:

Pakket 1 kost € 1.395,00 euro (incl. Btw). Geschikt voor mensen met een Politie-Boa-Marechaussee of personen die geen behoefte hebben aan praktijktrainingen en alleen de theorie voor het diploma willen volgen.

Deze opleiding bestaat uit:
5 dagen theorie onderverdeelt in:
4 dagen klassikaal les (maximaal 8 personen) en
1 dag examenvoorbereiding deel 1, afgesloten met een interne proeftoets basiskennis en wettelijke kaders.
Na afronding van deel 1 wordt u middels e-learning voorbereidt op het tweede examenonderdeel “onderzoek en rapportage”. U werkt in dit onderdeel 5 officiële casussen uit en sluit die af met een rapportage.
Inclusief lunch en lesmateriaal
Exclusief examenkosten SVPB (ca. € 315,00 incl.21%Btw)

Pakket 2 kosten 1795,00 euro (incl. Btw). Geschikt voor mensen met een Politie-Boa-Marechaussee of soortgelijke achtergrond die prijs stellen op praktijktrainingen naast de theorie.

Deze opleiding bestaat uit:
6 dagen theorie onderverdeelt in:
5 dagen klassikaal les (maximaal 8 personen) en
1 dag examenvoorbereiding deel 1, afgesloten met een interne proeftoets basiskennis en wettelijke kaders.
Na afronding van deel 1 wordt u middels e-learning voorbereidt op het tweede examenonderdeel “onderzoek en rapportage”. U werkt in dit onderdeel 8 officiële casussen uit en sluit die af met een rapportage.
Daarnaast 2 praktijktrainingen, waarbij de meest in gebruik zijnde methoden worden geoefend en toegepast, waaronder basis interviewtechniek, waarneming en gebruik technische hulpmiddelen.
Inclusief lunch en lesmateriaal
Exclusief examenkosten SVPB (ca. € 315 incl. 21%Btw)

Pakket 3 kosten 2095,00 euro (incl. Btw). Geschikt voor mensen zonder relevante achtergrond.
Zeer complete opleiding voor personen die tevens belang hechten aan een uitgebreidere praktijkopleiding.

Deze opleiding bestaat uit:

6 dagen theorie onderverdeelt in:
5 dagen klassikaal les (maximaal 8 personen) en
1 dag examenvoorbereiding deel 1, afgesloten met een interne proeftoets basiskennis en wettelijke kaders.
Na afronding van deel 1 wordt u middels e-learning voorbereidt op het tweede examenonderdeel “onderzoek en rapportage”. U werkt in dit onderdeel 10 officiële casussen uit en sluit die af met een rapportage. Kort voor het examen deel 2 volgt nog een klassikaal contactmoment.
Daarnaast 3 praktijktrainingen, waarbij de meest in gebruik zijnde methoden worden geoefend en toegepast, waaronder basis interviewtechniek, waarneming, gebruik technische hulpmiddelen plus
een complete praktijkdag: u werkt op deze dag een complete praktijkopdracht uit, waaronder gesprek opdrachtgever, interview getuige en interview verdachte. Daarnaast maakt u gebruik van meerdere onderzoeksmethoden om uw opdracht succesvol af te ronden. De diverse interviews worden op video opgenomen. Bij de nabespreking van de praktijkdag worden deze beelden gezamenlijk bekeken en besproken.
Opname in het netwerk van rechercheschool Ben Zuidema.
Inclusief lunch en lesmateriaal.
Exclusief examenkosten SVPB (ca. € 315,- incl. 21%Btw)

 

Pakket 4 kosten € 2395,00  (incl Btw)
Deel 1: Zeven dagen theorie zoals weergegeven bij pakket 3.
Deel 2: Drie dagen klassikale lessen. U werkt in dit onderdeel 10 officiële examenopdrachten uit en sluit die af met tenminste 9 rapportages.
Inclusief lunch en lesmateriaal.
 

Pakket 5 kosten € 795,00 excl.btw  (961,95 incl. btw)
Digitale versie opleiding.
Deel 1: 5 lessen theorie
Deel 2: Uitwerken van 10 officiële examenopdrachten en 9 rapportages via e-learning. 

Start nieuwe erkende opleiding privédetective/particulier onderzoeker:
Montfoort (regio Utrecht): donderdag  3 oktober 2024.

Maasbracht: zaterdag 5 oktober 2024

Zwolle: zaterdag 26 oktober 2024


 

bottom of page