Partticulier Onderzoeker /Privedetective 

De opleiding tot particulier onderzoeker van rechercheschool Ben Zuidema of zoals het in de volksmond heet “privé detective”, is ontstaan uit de jarenlange carriere van Ben Zuidema als prive detective. Zijn ervaring en kennis dragen bij tot een praktijkgerichte opleiding die leidt tot het erkende diploma van particulier onderzoeker. Dat maakt het verschil met andere opleidingen. De realistische praktijkoefeningen bereiden u voor op de echte praktijk en maakt het leren eenvoudiger en leuker.

Deze opleiding bestaat uit twee delen. Hierbij kunt u kiezen uit drie verschillende pakketten. Deze zijn afhankelijk van uw keuze en achtergrond. De uitleg hiervan volgt bij de verschillende pakketten.

 

Deel I vindt klassikaal plaats en bestaat uit 8 lessen. In elke les wordt, naast theorie, uitgebreid aandacht besteed aan de praktijk. Tijdens de praktijkmiddagen gaat u daadwerkelijk de straat op met een ervaren rechercheur en doet u ervaring op.

 

In deel II worden er 10 casussen en rapportages behandeld, die u voorbereiden op het laatste examenonderdeel “Onderzoek en Rapportage”. In deze casussen worden thema’s en onderdelen behandeld die ervoor zorgen dat u goed voorbereidt op examen gaat. Dit deel II vindt plaats via e-learning, met kort voor het examen nog een contactmoment of terugkomdag. Niet voor niets scoren wij landelijk op dit onderdeel het hoogst.

 

De praktijklessen in deel I zijn nadrukkelijk toegevoegd om u ook de praktische kant van het vak van particulier onderzoeker aan te leren. Na afloop van deze opleiding bent u in staat om zelfstandig opdrachten uit te voeren.

 

Daarnaast bieden wij vervolgopleidingen aan die een goede aanvulling zijn op de basisopleiding tot particulier onderzoeker. Een aantal van deze opleidingen is alleen toegankelijk voor kandidaten die hun opleiding hebben genoten bij Ben Zuidema-rechercheschool.

 

Na een succesvolle afronding van uw opleiding wordt u begeleid bij het verkrijgen van uw vergunning voor het uitoefenen van uw eigen recherchebureau. Jaarlijks terugkerende netwerkdagen zorgen ervoor dat u op de hoogte blijft van belangrijke thema’s waarvoor wij steeds interessante vak gerelateerde personen uitnodigen om ons bij te praten. Daarnaast kunt u op deze dagen kennis maken met andere collega’s die hun opleiding hebben genoten bij Ben Zuidema-rechercheschool en wellicht een aanvulling zijn op uw eigen expertise.

 

Het hebben van een netwerk en dit uitbreiden is belangrijk en daarom worden onze (oud)cursisten toegevoegd aan het netwerk van recherchebureau/rechercheschool Ben Zuidema zodat u landelijk de beschikking hebt over gekwalificeerde collega’s met ieder hun eigen expertise en ervaringen. Wij staan u graag - ook na het behalen van uw diploma - met raad en daad bij.

 

Wat mag u van ons verwachten?

 

Professioneel lesmateriaal.

Lunch tijdens lesdagen.

Praktijkdag. (Op deze dag wordt een opdracht in scene gezet met echte rechercheurs. Deze opdracht wordt klassikaal uitgevoerd).

Training en uitleg met behulp van proefexamens ter voorbereiding examen deel 1.

Ruim 400 oefenvragen ter voorbereiding op examen deel I.

10 casussen en rapportages ter voorbereiding op examen deel II.

Professionele begeleiding bij het aanvragen van een vergunning voor uw recherchebureau

Netwerkbijeenkomsten.

Korting op vervolg-opleidingen.

Ruime aandacht voor praktijkgerichte oefeningen

Kleine groepen van maximaal 8 personen

Afhankelijk van uw keuzepakket tussen de € 1.250,– en € 1.995,– inclusief 21%BTW, lunch en lesmateriaal, exclusief examengeld SVPB.

 

​Keuzepakketten:

 

​Pakket 1 kost € 1.250,00 euro (incl Btw). Geschikt voor mensen met een Politie-Boa-Mareschaussee of personen die geen behoefte hebben aan praktijktrainingen en alleen de theorie voor het diploma willen volgen.

Deze opleiding bestaat uit:

5 dagen theorie onderverdeelt in:

4 dagen klassikaal les (maximaal 8 personen) en

1 dag examenvoorbereiding deel 1, afgesloten met een interne proeftoets basiskennis en wettelijke kaders.

Na afronding van deel 1 wordt u middels e-learning voorbereidt op het tweede examen onderdeel “onderzoek en rapportage”. U werkt in dit onderdeel 5 officiële casussen uit en sluit die af met een rapportage.

Inclusief lunch en lesmateriaal

Exclusief examenkosten SVPB ( ca. € 315,00 incl.21%Btw)

 

 

​Pakket 2 kosten 1695,00 euro (incl Btw). Geschikt voor mensen met een Politie-Boa-Mareschaussee of soortgelijke achtergrond die prijs stellen op praktijktrainingen naast de theorie.

 

Deze opleiding bestaat uit:

6 dagen theorie onderverdeelt in:

5 dagen klassikaal les (maximaal 8 personen) en

1 dag examenvoorbereiding deel 1, afgesloten met een interne proeftoets basiskennis en wettelijke kaders.

Na afronding van deel 1 wordt u middels e-learning voorbereidt op het tweede examenonderdeel “onderzoek en rapportage”. U werkt in dit onderdeel 8 officiële casussen uit en sluit die af met een rapportage.

Daarnaast 2 praktijktrainingen, waarbij de meest in gebruik zijnde methoden worden geoefend en toegepast, waaronder basis interviewtechniek, waarneming en gebruik technische hulpmiddelen.

Inclusief lunch en lesmateriaal

Exclusief examenkosten SVPB ( ca. € 315 incl.. 21%Btw)

 

 

​Pakket 3 kosten 1995,00 euro (incl Btw). Geschikt voor mensen zonder relevante achtergrond.

Zeer complete opleiding voor personen die tevens belang hechten aan een uitgebreidere praktijkopleiding.

 

Deze opleiding bestaat uit:

 

6 dagen theorie onderverdeelt in:

5 dagen klassikaal les (maximaal 8 personen) en

1 dag examenvoorbereiding deel 1, afgesloten met een interne proeftoets basiskennis en wettelijke kaders.

Na afronding van deel 1 wordt u middels e-learning voorbereidt op het tweede examenonderdeel “onderzoek en rapportage”. U werkt in dit onderdeel 10 officiële casussen uit en sluit die af met een rapportage. Kort voor het examen deel 2 volgt nog een klassikaal contactmoment.

Daarnaast 3 praktijktrainingen, waarbij de meest in gebruik zijnde methoden worden geoefend en toegepast, waaronder basis interviewtechniek, waarneming en gebruik technische hulpmiddelen en

1 complete praktijkdag: U werkt op deze dag een complete praktijkopdracht uit, waaronder gesprek opdrachtgever, interview getuige en interview verdachte. Daarnaast maakt u gebruik van meerdere onderzoeksmethoden teneinde uw opdracht succesvol af te ronden. De diverse interviews worden op video opgenomen. Bij de nabespreking van de praktijkdag worden deze beelden gezamenlijk bekeken en besproken.

Opname in de netwerk van rechercheschool Ben Zuidema.

Inclusief lunch en lesmateriaal.

Exclusief examenkosten SVPB ( ca. € 315,- incl. 21%Btw)

 

 

Start nieuwe erkende opleiding privé detective/particulier onderzoeker:

Amsterdam: donderdag 30 september 2021 is vol geboekt. Volgende opleiding start op 27  januari 2022

Maasbracht: zaterdag 2 oktober 2021

Zwolle: zaterdag 9 oktober 2021

inschrijven