Opleiding Particulier Onderzoeker

foto ben zuidema

Er zijn diverse benamingen voor het bijzondere vak van privé detective zoals het vaak in de volksmond nog wordt genoemd. In de Wet heet deze branche opleiding recherchebureau. Deze benaming wordt dan ook in de bedrijfsvoering gebruikt. Het verplichte en erkende diploma heet particulier onderzoeker. Naast het behalen van het diploma is daarnaast een vergunning van de Overheid (Ministerie van Justitie) vereist.

De opleiding privé-detective / Particulier Onderzoeker bij Nederlands bekendste privé-detective Ben Zuidema is een ERKENDE opleiding. (sinds kort ook erkend in België**) Gediplomeerde particulier onderzoekers mogen zich ook RECHERCHEUR noemen. 

Naast de theoretische kennis besteedt het NOB (opleidingsinstituut van Ben Zuidema)  ook aandacht aan de praktijk waardoor de lesstof beter begrepen wordt. Wij zijn van mening dat onze cursisten niet alleen theoretisch moeten worden opgeleid maar ook de basis praktijk meegegeven moet worden. Tijdens deze opleiding krijgen de cursisten dan ook al enkele praktijkoefeningen waarmee hen vaardigheden worden aangereikt het VAK zelf te kunnen uitoefenen. Daarnaast staan wij de cursisten tijdens en na het afronden van de opleiding met raad en daad terzijde met advies en hulp voor o.a. het starten van een eigen bedrijf of vergunningsaanvraag.

Bijzonderheden opleiding

  • Duur 8 lesdagen verspreid over 4 maanden
  • Complete theoretische en praktische opleiding (afsluiting met praktijkdag)
  • Kosten € 1995,– inclusief lesmateriaal en lunch* 
  • Exclusief examengeld
  • Max 8 deelnemers per groep
  • Cursuslokatie Wessem – Amsterdam – Utrecht (Ook mogelijk in company)
  • Doelgroep minimaal MBO nivo 3

Eerstvolgende start van deze opleiding:   

  • Wessem: zaterdag 27 mei 2017 en zaterdag 23 september 2017
  • Amsterdam: donderdag 1 juni 2017 en donderdag 28-september 2017

De opleiding omvat 6 lesdagen theorie waarin tevens opgenomen een interne examentoets, basispraktijkoefening observatietechnieken en interviewtechnieken en afsluiting middels een praktijkdag.  

Na het behalen van het diploma zijn extra verdiepingstrainingen mogelijk. Deze zijn ook toegankelijk voor cursisten van andere opleidingen, particulier onderzoekers die hun kennis willen uitbreiden en medewerkers van Gemeenten, instellingen, bedrijven of particulieren uit hoofde van hun beroep.

Aanbevolen aanvullende verdiepingstrainingen betreffen: (zie verder bij onze opleidingen)

In de afgelopen 3 jaar heeft NOB meer dan zeventig gecertificeerde particulier onderzoekers afgeleverd. Enkele zeer talentvolle particulier onderzoekers uit de eigen opleiding worden door Ben Zuidema en zijn compagnon regelmatig ingehuurd bij recherche onderzoeken.

* Voor bedrijven zijn de genoemde bedragen exc. btw

** Om in België te mogen werken dient aanvullend aan het Nederlandse diploma nog 60 uur een juridische module gevolgd te worden i.v.m. het verschil in wetgeving. De duur in België van de opleiding tot particulier onderzoek is normaal 1 tot 2 jaar)